imagesCAKNMR7SMinden kereszténynek érdemes élete egy bizonyos pontján Isten előtt fontolóra venni, hogy tulajdonképpen mi is az ő hivatása.  A vallásos élet minden esetben megköveteli a mély, személyes meggyőződést és a vágyat arra, hogy az életemet felajánljam Istennek és másoknak. Honnan lehet azt tudni, hogy Isten arra hív meg téged, hogy Marista testvér légy?

Ha ennek lehetőségén gondolkodsz, akkor időt kell szánnod arra, hogy tisztázd hivatásodat.  Mi segíteni tudunk neked abban, hogy végig járd ezt az utat, és hogy utad során felismerd azt, hogy hivatásod valódi-e és hová juthatsz el vele.

Senki sem születik testvérnek, mindenkinek más a története és mások a személyes okai, amelyek arra késztetik, hogy testvérré váljon. Ám egy dologban megegyezünk: egy adott percben azt éreztük, hogy Isten meghívott bennünket arra, hogy a vallásos életben Jézust kövessük a maristák saját karizmája szerint és újra és újra igent mondjunk erre a hivatásra azzal a nagylelkűséggel, amit Istentől kaptunk. Jelenleg, több mint 3500 marista munkálkodik világszerte. Minden évben vannak fiatalok, a világ minden részéről, akik felvételüket kérik a noviciátusba, hogy előhívják marista hivatásukat. Európában a Marista noviciátus Sevillában (Spanyolország) van.