Marista imák. Egy imagyűtemény, ahol találhatsz imákat a mindennapi imádságodhoz.

Szent Marcellin Champagnat élete. Képregény Szent Marcellin életéről. A szöveg Félix Rodriguez és Lluís Serra munkája, a rajzokat Carles Roch készítette. Fordította Vasas László és David López Muyo.

Szent Marcellin Champagnat levelei. Ezeket a leveleket Marcellin írhatta volna a mai fiataloknak és José Maria Ferre testvér jegyzetelte le. Fordította Bánhegyi Ferenc.

A Marista nevelő. A marista pedagógiát jellemző fogalmak.

Marista nevelés missziója. A marista nevelés stilusáról szóló dokumentum

A szociális jellegű marista intézmények identitásának jellemzői.

Sziklaból Fakadó Forrás Víz. Marista lelkiség, amely Marcellin Champagnat lelki örökségből fakad.

Egy közös asztal körül. A Champagnat világi maristák hivatása.

A Mária Iskolatestvérek konstitúciói. 1986-os kiadás, mely tartalmazza az 1993. és 2001. évben tartott Általános Káptalanok módosításait

Megismertetnni és megszeretetni Jézus Krisztust.Pasztoráció egységes tartalmi kerete.

Velük együtt útra kelt. A L’Hermitage marista tartomány hivatásgondozási keret dokumentuma. A magyar szöveg az 54 oldalon kezdődik.

A marista testvérek embermentő tevékenysége: A marista testvérek embermentő tevékenysége. Rendelkezésünkre van egy nagyon érdekes cikk, amely a marista testvérek II. Világháború alatti embermentő tevékenységéről szól. A Holokaust füzetek 1999. 13. számában megjelent cikket dr. Tomasovszky Orsolya írta meg. A megíró két kiadványt használt fel: Albert Pfleger: Zsidók a Champagnat-iskolában 1944-1946 Magyarország /füzet, Varennes-Sur-Allier, évszám nélkül/, és Egy magyarországi túlélő visszaemlékezése /Moulins, 1970/. Mindkét kiadvány francia nyelvű. A köteteket Macskásy Pál bocsátotta a szerző rendelkezésére. Dr. Egyed András piarista pap és dr. Vértes Olga tanúbizonysága szintén szerepel ebben az összefoglalóban, ami a Vigíliában jelent meg.

“Akiket üldöztek az igazságért” című könyv részletei (szerző: Hetényi Varga Károly).
Hegedűs Sándor és más testvérek története a II. világháború idején.