Tanoda olimpia

2022. október 05-én Tanoda olimpiát tartottunk. Vegyes csapatok voltak, nagyon volt a versenyszellem. Különböző sport feladatokban mérhették össze a csapatok a tudásukat. Minden feladatért pontokat kaptak. A végén a pontok összesítésre kerültek és eredményhirdetés következett. Minden csapat jutalomban részesült.

Elsősegély nyújtás

2022.október 05-én Ábrahám Istvánné Erzsike néni Elsősegély nyújtás előadást tartott Tanodánkban. A gyerekek érdeklődve figyelték végig az előadást, gyakorolhatták a stabil oldal fekvést és az újraélesztést Ambu babán, kérdéseiket feltehették.

Nyári napközis tábor

2022. július 04-15. között került megrendezésre Nyári napközis táborunk spanyol önkéntesekkel együtt. Több alkalommal voltunk a helyi Akácliget Gyógy-és Strandfürdőben. Emellett kirándulást szerveztünk Szolnokra a Bagolyvár Vadasparkba, valamint a Reptárba. Voltunk Poroszlón az Ökocentrumban ahol az itt lévő állatokkal és természettel ismerkedhettünk, valamint voltunk Tiszaderzsen a Kenguru Parkban. A gyerekek közelebb kerülhettek az állatokhoz, jobban megismerhették őket, megfigyelhették viselkedésüket. Egyik napunkon az északi telepre mentünk, ahol szemetet szedtünk. A nap további részét a spanyol önkéntesek tartották, akik játékos feladatokkal készültek. A napközis táborunk nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek minden évben nagyon várják.

Balatonboglári tábor

2022.06.29.-07.03-ig került megrendezésre nyári táborunk. A Balatonra vonattal érkeztünk. Az érkezést követően elfoglaltuk a szállást, majd fürdőzés következett a Balatonba. A második napunkon a balatonboglári gömbkilátóba mentünk Majd kisvasúttal néztük meg a várost. Délután strandoltunk. Harmadik napunkon játékos csapat építő játékokat játszottunk, valamint kézműveskedtünk. A negyedik napon reggel összepakoltunk és vonattal indultunk haza Karcagra. Érkezéskor a tanodába mentünk, a hol folytatódott a tábor. Ötödik napunkon a gyerekek több csoportra osztva készíthettek plakátot Marcellin életéről. Minden napot közös imával és énekkel kezdtünk, valamint zártunk.

Anyák napi készülődés

Anyák napjára készülődtünk 2022. április 27-én. A gyerekek választottak egy-egy cserepet, majd erre a mintákat rárajzolták, majd kifestették. Ezt követően miután ez megszáradt, mindenki választott egy virágot, amit a cserépbe ültettünk el. Elkészültük után mindenki haza vitte az édesanyájának anyák napja alkalmából

Farsangi mulatság

2022. február 25-én megrendeztük Farsangi mulatságunkat. A gyerekek beöltöztek, majd felvonultak. Ezután a jelmezek zsűrizése következett. A zsűritagok Pau testvére és Misi testvér voltak. A legötletesebb jelmezek lettek díjazva. Majd közösen seprű táncot játszottunk. Mindenki kapott 2 db tombolát, majd ezek kerültek kihúzásra és mindenki kapott 2 db ajándékot. Az ajándékok édességek, játékok, labdák, táskák stb. voltak. Ezt követte a farsangi fánk evés. A délután jó hangulatban telt, mindenki jól érezte magát.

Peták vásár

2021. december 20-án Peták vásárt tartottunk, ahol a gyerekek az év során gyűjtött petákokat vásárolhatták le. Vásárolhattak játékokat, különböző kozmetikumokat, ékszereket, tisztálkodási szereket, édességeket.