Megjelent az új Marista hittankönyvek sorozatának első kötete.
A tankönyv és munkafüzet mellé, egy elektronikusan elérhető tanári kézikönyvet biztosítunk. Ennek a weblapnak a létrejötte a hitoktatóknak, a hittan alsó tagozaton történő tanítását hivatott segíteni.
Gazdag eszköztárat adunk a kezedbe, melyben tanítási javaslataink megkönnyítik a munkádat, az órák változatosabb megtervezéséhez, a témakörök feldolgozásához.
Lehetőséget teremtünk a szakmai eszmecserére, az egymástól való kérdezésre, szakmai fórumra. Szeretettel várjuk a ti saját ötleteiteket, ezáltal tanulva egymástól. Találjuk meg közösen a kulcsot, gyermekeink lelkéhez. Együtt többek lehetünk!
Javaslataink, ötleteink, olyan tervek, melyeket munkád során bátran változtathatsz. Használd kreatívan!


A könyv tartalma jól alkalmazkodik a gyerekek szükségleteihez, és egy jó eszköz ahhoz, hogy felfedezhessük, megismertessük Isten üzenetét. Dinamikus felépítésű, amelyben a felfedezés, az elmélyülés segít a diákoknak feldolgozni a különböző témákat.

A hittankönyv hat fejezetből áll, amit kiegészít egy 0. bevezető és egy karácsonyt megelőző, a felkészülést segítő fejezet.

Minden fejezetet hat alfejezet segítségével lehet feldolgozni. KINCS,  AMI MESÉL, FEDEZZÜK FEL!,  AMI VILÁGA,  ISTEN ÜZENETE,  JÓL JEGYEZD MEG!

A különböző témák feldolgozásában néhány szereplő segít, akik végig kísérik a gyermekeket a felfedező úton.

AMI: egy idős, bölcs bácsi, aki jól ismeri a bibliai történeteket és négy elsős kisgyerek (Erzsike, Évi, Ádám és Dávid.)

A tanulók könnyen azonosulhatnak a szereplőkkel a hasonló életkor, érdeklődés, kíváncsiság, nyelvhasználat miatt. A munkafüzet is az említett fejezetek mentén épül fel, melyben az alfejezeteket egy-egy jellemző piktogram színesít. Ezek a piktogramok pedig a feladatok utasításának megértését segítik a betűtanulás időszakában.

A hitoktató munkáját két órakeretre (heti 1 óra vagy heti 2 óra) bontott tanmenet és egy tanári kézikönyv (elektronikus) segíti.

Az új Marista katolikus hittankönyv képes motiválni a gyermeket arra, hogy abban szívesen tevékenykedjen, ezért következetesen figyeltünk az illusztrációkra, a szerkesztésre, a nyelvezetre és a felépítésre.

A hittanórák korlátai ellenére, (időkeret, a tanterem és a tartalom…) legyen ez a tankönyv fontos eszköz a hitoktatóknak, mely könnyen értelmezhető, követhető, s a kreatív lehetőségek széles tárát kínálja.

A képre kattintva minden segédanyagot megtekinthetsz.

2018. szeptemberétől csak jelszóval léphetsz a segédanyaghoz. Ha nem kaptál jelszót és rendeltél könyveket kérheted a jelszót e-mailen. Légy szíves írd meg a maristatestverek<kukac>gmail.com címre a nevedet és hogy melyik iskolában vagy plébániában tanítsz.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .