Mi, marista testvérek Istennek szentelt életet élünk, szerzetesek vagyunk, akik Mária példája alapján Jézust követjük. Közösségben élünk, a nevelésnek szenteljük életünket, külön szeretettel figyelünk azokra a gyerekekre és a fiatalokra, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A világ 81 országában, öt kontinensen, 3500 marista testvér él. Munkánkat több mint 40000 laikussal közösen megosztva végezzük, mintegy 620.000 gyermek és fiatal körében.

A francia Szent Marcellin Champagnat atya (1789–1840) 1817-ben alapította meg a Marista Testvérek Tanító Rendjét.

Pau testvér vagyok, marista szerzetes, spanyol származású. Fiatalkorom óta vonzott a csend, a szemlélődő ima és meditáció. A csend és a belső élet jót tesz a pörgős és munkával teli életemnek. Segítek a Csend háza projektben mert azt gondolom, hogy a mai világnak és a mai fiataloknak óriási szükség van a csendre és aki egyensúlyozott életre.

Péter testvér vagyok. Barcelonában születtem, tanár és szociálpedagógus vagyok. Barcelonában, Guatemalában és Rómában tanultam a lelki gondozást. Szívesen beszélek a fiatalokkal és a tapasztalatommal próbálom segíteni őket. Mostanában Jálics Ferenc jezsuita atya könyvei nagyon segítenek a belső egyensúlyt megtalálásában.

Jaume testvér vagyok. Marista testvér vagyok. Nagyon szeretek gyerekek és fiatalok között élni. Hallgatni őket, megosztani az álmaikat, az aggodalmaikat, és az életemet velük. Ezért szeretem a “Csendes Ház”-at, mert az, egy hely, ahol pihenni nemcsak a testnek, hanem a fejnek és a léleknek is lehet.