Nekünk embereknek, csendre van szükségünk, hogy kapcsolatban lehessünk önmagunkkal. A csend lehetővé teszi, hogy foglalkozz bensőddel. A rendszeres elcsendesülés a békére és a nyugalomra vezet, így kevésbé irányítanak minket pusztán a gondolatok és az érzések.

A csend azonban önmagában kevés. Hol találjuk még meg a csendet társadalmunkban? A forgalmi zaj, a mobiltelefonok és a háttérzene gyakran észlelhető. Az élet ritmusa gyors. Sok benyomás ér, és várhatóan a külvilágra fogunk koncentrálni. Akinek csendre, pihenésre és elmélkedésre van szüksége, annak valóban szükséges cselekednie, hogy az, élete része legyen.

A “csendes helyek” segíthetnek ebben. Kevés zavaró tényezővel és ingerrel rendelkező helyek ezek, ahol könnyebb megélni a csend hatását, mint a mindennapokban. Miután megtaláljuk bensőnkben a csendet, a pörgős hétköznapokban visszatérhetünk a csendbe, ha szükségünk van rá.

A Csend háza ilyen hely. A csend nem kötődik kulturális vagy vallási háttérhez. Ezért a Csend háza programban a különböző vallású és eltérő helyzetű emberek otthon érezhetik magukat.

Tetszik a fent leírtak, akkor várunk egy hétvégére a Csend hazába.