A Csend házában olyan helyet kínálunk neked, ahol nyugodt környezetben és egyszerű napi ritmus mellett tölthetsz egy hétvégét. Olyan lehetőséget kínálunk, amelyben ajándékozhatsz magadnak időt arra, hogy a csendben találkozhatsz a saját lelkeddel.

A tartózkodás alatt a csenden van hangsúly. A csend azonban nem öncélú. Eszköz lehet arra, hogy figyelmesebb legyél a benned és körülötted zajló eseményekre. A csend lehetővé teszi azt is, hogy nagyobb figyelmet fordíts arra, ami éppen történik az életeddel.

Napi ritmus

A napi csendes étkezések és meditációk nyugodt ritmust adnak a napnak. Ez segíthet abban, hogy a csend, az elmélkedés és a pihenés légkörében jobban értékeld a pillanatokat. 

Sok kötetlen idő lesz a hétvégén. Ezt az időt arra használhatod, amire szükséged van: pihenés, elmélkedés, tanulás, olvasás…

Szállás

A Csend háza Szentendrén, a Napos sétány 45. sz alatt található, egy békés, meghitt helyen. Úgy alakítottuk ki a környezetet, hogy lehetőséget nyújtson néhány nap eltöltésére csendes és koncentrált légkörben. Sok idő van a személyes egyedüllétben. Lehetnek közös étkezési, találkozási és meditációs alkalmak is.  Minden résztvevő saját szobát kap, és szabadon használhatja a közös helyiségeket.