Karcagon

A Mária Iskolatestvérek megalapítójának, Marcellin atyának ünnepéről minden évben méltóképpen emlékezünk meg.  Bicentenáriumának évében olyan családias programokat szerveztünk mellyel diákjainkban mélyíthettük marista öntudatukat.

A nap motivációjaként közösen imádkoztunk, énekeltünk, majd meghallgattuk Marcellin hozzánk írt kedves levelét. A TIP színvonalas előadásában pedig életének egy részébe nyertünk bepillantást.

A következő programban iskolánk tanulói két részre váltak. Az egyik csoport a város főterén, a másik csoport iskolánk udvarán színes krétával rajzolt a bicentenáriumhoz kapcsolódó jelképeket és marista motívumokat. Ekkor már mindenki a rendtől ajándékozott színes pólóban volt . Köszönjük szépen az ajándékot!

A megemlékezést sportos, ügyességi foglalkozások zárták. A gyerekek 7 helyszínen, vegyes csapatokban mérték össze tudásukat.

A bicentenáriumi év egyik legszebb délelőttje volt: „Te veled Marcellin…”.

Esztergomban

Az esztergomi Mi házunk közössége 2017. 06. 09.-én ünnepelte a Marcellin napot, az idei évben a rend fennállásának 200. évfordulóján még jobban figyeltünk erre a jeles ünnepre.
A program a játszótéren kezdődött egy közös társasjátékkal. Négy csoportban játszottak a gyerekek,óvodások iskolások közösen.A gyerekek élvezettel és nagy hévvel küzdöttek a játékban.
A társasjáték után a Dunára mentünk ahol az előre elkészített kis hajókat bocsátottuk vízre. A napot a Mi Házunkba fejeztük be. Itt a kiscsoport és a középső csoport egy közös tánccal ünnepelt, majd kihirdettük a játék végeredményét és egy közös uzsonnával zártuk a napot.

Szent Marcellin napja

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .