A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak. A tél temetésének és a tavasz eljöttének az ünnepe. A Szent Pál Marista Általános Iskolában 3 napig tartott a farsangi hangulat.
Február 11-én szerdán délután rendeztük meg 1-2. osztályosoknak az alsós farsangot. A gyerekek átváltoztak hercegnőkké, szuperhősökké, ijesztő szörnyekké.
Rövid bemutatkozás után a zsűri értékelte a legszebb, a legijesztőbb és a legötletesebb jelmezeket. Persze nem maradhatott el a sok tréfás játékos feladat sem! A farsangi hangulatot fokozta minden osztály táncos bemutatója.
Február 12-én csütörtökön délelőtt 11 órakor felkerekedett az egész iskola és ötletes jelmezekbe öltözve karneváli felvonulásra indult. Ez már évek óta hagyomány a mi iskolánkban. Az osztályok egyéni ötlet alapján öltöztek be: lehetett látni békákat, baglyokat, pingvineket, csontvázakat, tündéreket.
Külön színesítették a felvonulást a Tanodában készült papírmasé figurák. A mesék szereplői megelevenedtek: boszorkányok, sárkányok , Hello Kitty, SpongyaBob, Shrek, Fiona és az óriás bohóc kelt életre.
Ebben az évben sok szülő, óvodás csoport és iskola csatlakozott a felvonuláshoz. Talán jövőre még többen leszünk!
Délután került megrendezésre a felső tagozatosok farsangja, ami jelmezes felvonulással kezdődött. A táncos olykor tréfás bemutatkozások rendkívül jó hangulatot teremtettek. Ezután játékos vetélkedő következett. Volt karaoke, bekötött szemmel öltöztetés, székfoglaló. Nagy sikert aratott az álarcos tanárok felismerése. A farsangi diszkó 6 óráig tartott.
Február 13-án pénteken a 3-4. osztályosok külön farsangoltak. A tánc szakkörön tanultakat mutatták be. Találkozhattunk zumba, cigány és modern táncokkal. A zsűri itt is értékelte a legszebb, legijesztőbb és legötletesebb jelmezeket.
Ezzel zárult a hét, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki farsangolt.
Talán sikerült elűznünk a telet!
Jöjjön a jó idő, virágozzanak a tulipánok, legyen végre tavasz!

Madarné Patak Szilvia

A videóban az 57. percben látható a riport az iskoláról.

Farsangi kavalkád a Szent Pál Marista Általános Iskolában

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .