Ha valaki a gyermekvédelemről gondolkodik, általában törvények, eljárások, jutnak az eszébe, ha gyermekkel kapcsolatos bántalmazásos esetekkel szembesül. Mi, maristák is, így gondolkodtunk korában, de az egyre gyarapodó gyermekvédelmi eseteket tapasztalva átértékeltük a gyermekhez kapcsolódó viszonyulásunkat. Mi nem csak beszélünk a gyermekvédelemről, hanem a gyermek biztonsága, gyermeki jogok érvényesülése, gyermek szerepvállállása saját érdekében, vélemény nyilvánításának a biztosítása elsődleges szempont pedagógiai munkánkban.

Intézményeinkben egy biztonságos elfogadó légkör kialakítása a cél, ahol a gyermekek, de a dolgozók is, megélhetik ezt a biztonságot. Szeretnénk olyan erős közösséget építeni ahol, ha a gyermeket bántalmazás éri segítségért tud fordulni olyan hiteles megbízható személyhez, aki számára támasz is lehet. Továbbá bármely velünk kapcsolatba lévő személy, család, volt diák bizalommal fordulhat hozzánk ha őt intézményeinkben sérelem érte bármikor, személyesen és online felületeken szakembereink rendelkezése állnak.

Ha többet szeretnél tudni a marista gyermekvédelmi hitvallásunkról itt olvashatod a gyermekvédelmi politikánkat vagy annak a rövid kivonatát.