2013. november 20-án a tartomány többi intézményéhez hasonlóan a gyermeki jogok témájában mélyedtek el iskolánk tanulói. A Gyermekjogi Egyezményben megfogalmazott jogok közül választva először osztályonként beszélték, vitatták meg, dolgozták fel a minden gyermeket megillető jogokat, majd a közösségi termünkben összegyűlve mutatták be társaiknak a választott témában elkészült plakátokat, rajzokat. A bemutatók közti rövid filmbejátszások a különböző jogok érvényesüléséért való fellépés szükségességét támasztották alá úgy, hogy együttérzést, szánalmat, a tenniakarás érzését váltották ki gyermekből, felnőttből egyaránt.

A témafeldolgozás délután folytatódott. Ekkorra már a szülőket is meghívtuk iskolánkba, így az egyes gyermeki jogokról tartott táncos bemutatókat, dalokat, dramatizált jeleneteket ők is élvezhették. Sok osztály a szülőket is bevonta az egyes produkciókba, akik teljes odaadással és lelkesedéssel vettek részt ezekben.

Ebben a napban a tevékenységek, az érzelmek számtalan formája jelen volt. Emellett újra együtt voltunk, kicsik és nagyok, szülők és nevelők. Figyeltünk egymásra, örültünk a saját és mások sikereinek, megmutathattuk mire vagyunk képesek. Szép napunk volt

A gyermekek jogairól szóló nap a Szent Pál Marista Általános Iskolában