A L’Hermitage Marista Tartomány Missziós Tanácsa minden évben meghirdeti az újításokért és bevált gyakorlatokért odaítélt Jean-Baptiste Montagne díjat.

Ismét lehetőség nyílik rá, hogy a Franciaországot, Katalóniát, Görögországot és Magyarországot magában foglaló tartomány egész nevelői közössége előtt mutassunk be különböző kezdeményezéseket, újításokat, elképzeléseket és gyakorlatokat.

Azt szeretnénk, ha a díj nem csak az újítás elismerése lenne, hanem lehetőséget biztosítana nevelési tevékenységeink gyakorlatainak bemutatására is. Természetesnek tűnik, hogy megosszuk egymással a „bevált gyakorlatokat”, azaz azokat a módszereket, amelyek figyelembe veszik az általunk közvetíteni kívánt értékeket, fiataljaink helyzetét és a világ jelenlegi állapotát. Pontosan ez járt Marcellin Champagnat atya fejében is, miután Les Palais-ben meglátogatta a Montagne családot: „Mit tudnék tenni ezekért a falusi fiatalokért?” Ezért felkérünk minden vezetőt, hogy ösztönözzék mindazoknak a részvételét, akik megosztásra érdemes tapasztalatokkal rendelkeznek. Számukra pedig az esemény egyedi és konkrét lehetőség lesz arra, hogy megéljék és átgondolják nevelési tevékenységeik mélyebb vonatkozásait.

Négy fő díj kerül kiosztásra és a zsűri összesen négy különdíjat ítélhet oda. A részvétellel és a díjjal kapcsolatos további információk a www.maristes.eu honlapon találhatók.

A projekteket 2024. május 19-ig kell benyújtani. Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Jean-Baptiste Montagne pedagógiai innovációs díj