Első alkalomban augusztus 27-én tartottunk meg a Marista pedagógiai napot Zsámbékon, a Premontrei Női kanonokrend rendházában.

A nap célja volt, hogy minden, Magyarországon lévő marista oktató-nevelő összegyűljön és szakmai pedagógiai témákat dolgozzanak fel. A rendezvényen közel 50 fő vett részt Karcagról és Esztergomból, az iskolából és tanodákból, valamint a szerzetes testvérek és a MIF (Marista Intézmények Fenntartó) tagok.

Délelőtt, a reggeli ima után, szó volt a Marista tartomány szervezéséről, valamint a tanév pasztorális mottójáról: „Ébredj!” és a Gyermekvédelmi protokollról.

Ebéd után a résztvevők ellátogathattak a Zsámbéki romtemplomhoz, majd különböző műhelyeken bővíthették pedagógiai kompetenciákat.

A nap végén átadtunk a „Jean-Baptiste Montagne” jó gyakorlat és pedagógiai innovációs marista nemzetközi díj második helyezését, amelyet Balog Edit Judit és Miléné Gyömbér Ilona Ágota, a Karcagi Szent Pál Marista Általános Iskola pedagógusai, nyertek.

Testvériséggel és jó hangulattal teli nap volt. Egy kicsit jobban elmélyültünk a marista értékekben, pedagógiában, és reméljük segített abban, hogy megújult energiával kezdjük a tanévet.

MARISTA PEDAGÓGIAI NAP