A Karcagi Mária Iskolatestvérek sikeresen pályáztak a TÁMOP-3.3.9.C-12-2012-0072 tanoda pályázatára. Így megalakult a Találkozó Pont nevű Nyitott Ház Tanoda. Munkatársai a tanodát azzal a céllal alakították ki, hogy segítsék azokat a tanulókat, akik számára önmagában sem a család, sem az iskola nem tud megfelelő feltételeket biztosítani a sikeres iskolai előrehaladáshoz, a továbbtanuláshoz. A gyerekek legtöbbje szegény családból érkezik, elsősorban nekik segíthet a tanodánk, az extrakurrikuláris pedagógiai tevékenységek rendszerén keresztül.

A tanulók nagytöbbségben a Szent Pál Marista Általános Iskola tanulói 5. osztálytól 8. osztályig, 45 fővel és ez a a létszám egészül ki a Varró Úti Szakközépiskola 9.-es és 10.-es tanulójával, 10 fővel.

A középiskolások iskola után, amikor megebédelnek, jönnek a tanodába megtanulni a házi feladatot, majd amikor az általános iskolások is megérkeznek iskola után, meguzsonnáznak. Ezután játék majd csoportfoglalkozás következik. Este fél hétkor indulnak haza. Hétvégenként kirándulás és szabadidő foglalkozások várják Őket.

Tervezzük a szülőkkel közös programok kialakítását, családias légkör létrehozását.

DSCF2154 DSCF2205 DSCF2213 DSCF2233

Új marista tanoda Karcagon