A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke ez év júliusában értesítette iskolánkat arról, hogy JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI DÍJ-ban részesült iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola.

A díjat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a megye a magas színvonalú pedagógiai ellátása érdekében példamutató, kiemelkedő tevékenységet kifejtő, az oktatás, a megelőzés területén jelentős eredményt hozó, az ellátást bővítő személyek és közösségek elismerésére alapította.

dav

2010. szeptember elsejétől, iskolánk megalapítása óta dolgozunk marista iskolaként, követve a marista rend karizmáját, miszerint hivatásunk a gyermekek és fiatalok nevelése, különös tekintettel a legszegényebbekre. Tesszük ezt a marista nevelési elveket (JELENLÉT, EGYSZERŰSÉG, ALÁZATOSSÁG, SZERÉNYSÉG, CSALÁDI SZELLEM, MUNKA SZERETETE, MÁRIA, MINT PÉLDAKÉP) követve. Tevékenységünkre jellemző, hogy mindennapi munkánkat alázattal, nem hivalkodva, csendben igyekszünk végezni a legjobb tudásunk szerint. Ezért ért bennünket, hogy Karcag Város Képviselő Testülete ismeri és elismeri az iskolánkban folyó munkát és, hogy felterjesztette iskolánkat erre a díjra. Megtiszteltetés, hogy a Megyei Közgyűlés méltónak talált bennünket a díj odaítélésére.

A 2019. augusztus 15-én 11 órakor tartott ünnepi megemlékezésen történt az átadás.

Erre nem kerülhetett volna sor, ha az iskolánk nevelőtestülete, alkalmazotti köre nem a legnagyobb odaadással, tudása legjavával végezné mindennapi munkáját. KÖSZÖNÖM az iskola minden dolgozójának a lelkiismeretes munkát, mellyel méltóvá váltunk erre a díjra!

dav
Egy újabb megyei elismerésben részesült iskolánk