Első alkalommal október 15. és 20. között látogatott meg minket néhány diák és tanár a Marsille-i, Toulouse-i és Lagny-sur-Marne-i marista gimnáziumból. Összesen 15 fő, akikkel megoszthattuk projektjeinket és megismerhettük egymást.
Az első napokat Karcagon töltötték, ahol megismerték az Alföldet és kapcsolatba léphettek a magyar kultúrával. Meglátogatták a Szent Pál Marista Általános Iskolát és a TIP-tanodát. Lehetőségük volt részt venni a mindennapi életben, megtekinteni a projektjeinket és megismerni a két intézmény céljait és módszereit.
Majd elutaztak Esztergomba, ahol találkozták az „A Mi Házunk Marista Közösségi Ház” programjaival, gyerekeivel, családjaikkal és dolgozóival.
Tavaly két magyar diák vett részt a francia marista diák ülésen, ahová minden iskolából diák képviselők érkeztek és beszélgettek saját ügyeikről. A két karcagi diák bemutatta a magyarországi intézményeket és elszámolták a francia támogatást.
Már évek óta a francia marista iskolák, különösen a diákjai, támogatnak minket anyagilag, hogy lehetőséget teremtsenek néhány program megválósításara: szabadidős tevékenységek, napközi tábor, uzsonna, ösztöndíjak a továbbtanulóknak stb.
Nagyon reméljük, hogy a látogatás után szorosabb lesz a kapcsolatunk és talán valamelyik francia diák mer hozzánk jönni önkénteskedni.

Francia Marista Gimnáziumi tanárok és diákok látogattak el a Magyarországi marista intézményekbe