2018. január 15. és 19. között Romában tartottak az első Marista Nemzetközi Szolidaritási Gyűlés. Ezen a gyűlésen 45 fő (szerzetes testvérek és laikusok) 21 országból beszéltek arról, hogy hogyan indíthatnak egy szolidaritási hálózat a marista szervezetek között.

Az FMSI (Fondacione Marista per la Solidaretá Internacionale – Nemzetközi szolidaritásért marista alapítvány) által szervezett gyűlés egy új koordinációs csapat jelöltjeit ki, akik a helyi tartományoktól jóváhagyásra várnak.

Nagyon intenzív 5 nap után, ahol megismertünk a többi országokban lévő marista intézmények tevékenységeit és egyeztettünk a közös célokat, sikerült létrehozni egy olyan hálózat, amivel együttműködhetünk és erőt adhatunk egymásnak. Ezeken a napokon egy operatív tervet és egy stratégiai tervet készítettek. A hálózat fő célja az, hogy a Marista Rend világ szerte, védjen a perifériákban élő gyermekeket és fiatalokat.

 

Marista Nemzetközi Szolidaritási Hálózat

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .