2017. március 28-án a MI HÁZUNKBAN dolgozó pedagógusok számára képzést szerveztünk a L’Hermitage Tartomány gyermekvédelmi politikájának megismertetése és intézményi bevezetésének előkészítése céljából. A mostani képzés mivel nagyon új nevelői team dolgozik a MI HÁZUNK-ban ismerkedéssel, kapcsolatépítő játékokkal indult.

Magyarországon a gyermekekkel szembeni szexuális abúzus és arról való bármilyen nemű véleménynyilvánítás kényes téma, tabunak számít. Arra gondoltunk, hogy pedagógusaink is nehezen tudnak majd megnyilvánulni és őszintén beszélni a témáról így két részletben tervezzük a képzést. Először érzékenyítés és ráhangolódásként a bántalmazás fokozatait beszéltük meg, majd áttértünk a szexuális bántalmazás magyarországi törtvényi szabályozásának megismerésére. Pedagógusaink hasznos információk birtokába jutottak, igen nagy megdöbbenéssel fogadták azt a tényt, hogy a jelenlegi statisztikai adatok alapján minden 5 gyermek szexuális abúzus áldozta lesz. A képzés során mindenkiben megfogalmazódott, hogy fontos a nyitott szem és az azonnali reakció részünkről, abban az estben is, ha a bántalmazás legkisebb gyanúja is felmerül. A képzés folytatódik a Marista protokoll részletes megismerésével, konkrét helyzetekre alkalmazott szituációs gyakorlatokkal.

 

Marista Gyermekvédelmi képzés Esztergomban

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .