2017. január 23-án és 24-én ülésezett az európai tartományok missziós tanácsainak első gyűlése. Az Európai Marista Konferencia (EMK = CEM) azzal bízta meg a missziós csoportot, hogy foglalkozzon a marista misszió európai hálózatának jövőbeni megszervezésével. Az európai misszió tanácsainak gyűlése nagyon fontosnak tartja ezt az új felkérést, mivel feladata lesz a missziós területen a  közös munkák irányvonalainak meghatározása.

Nagyon szívélyes, testvéri légkörben zajlott a gyűlés, s a tartományok identitásának és különbözőségének tiszteletben tartása jellemezte. E két nap lehetővé tette a tanácsok számára, hogy jobban megismerjék egymást és kölcsönösen felfedezzék   sajátosságaikat. A szervezők által javasolt programok ugyancsak elősegítették hogy felvázolják a közös munka körvonalait. Valamennyi felvetett gondolatot tárgyalja majd az európai misszió jövendő tanácsa, amely a tartományi tanácsok felelőseiből jön létre azzal a céllal, hogy megalkossa a misszió területén az akcióterveket, amelyeket egyetértésben megvalósítanak kontinentális szinten.

Christophe Schietse

A Marista Európa missziós tanácsainak első gyűlése

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .