2014 tavaszán új tavasz köszöntött a győri maristák életébe. Az Apor iskola néhány tanárával együtt megalakítottuk a Mária csoportot. A marista értékek megőrzése, a gyerekekkel való foglalkozás volt a célunk.Közös imák, beszélgetések a fiatalokkal és megbeszéléseink erősítették bennünk a marista szellemet.A csoport bővítése céljából a Győrújbaráton élő Magyar Lászlót, Kluiber Andreát, Bagóné Marikát és Boldizsár Boglárkát is felkerestük, akik örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.Velük együtt 2014 őszén egy új csoport alakult: a Győri Marista Laikus Csoport, melynek kezdőbetűiből fakad a nevünk: GyüMöLCS.Reméljük, hogy a mag, melyet a testvérek elültettek annak idején Győrben, jó gyümölcsöt hoz majd.

A Karcagi Testvérek és Rémi testvér Mulhouse-ból a kezdetektől mellettünk állnak.Emili Turú, generális rendfőnök testvér és Várszegi Asztrik püspök atya is örömmel fogadták a győri marista élet újjáéledését. A Tartományi Tanács laikus,katalán vezetői látogatást tettek nálunk, tanácsaikkal segítettek bennünket.Hálásak vagyunk Bartók Ferenc atyának, akitől helyet kaptunk a csanaki régi iskolában a megbeszélések és a g            yerekekkel való foglalkozások megtartására.A két győri marista csoport azóta egyesült és új tagokkal, bővült. A csoportot leginkább pedagógusok alkotják, de már van néhány nem pedagógus tagunk is. A csoport nyitott.Volt aporos diák is van köztünk gyermekeivel, Orosz Panni, aki gitárkíséretével emeli havonta megrendezett találkozóink hangulatát. A marista témák feldolgozásával párhuzamosan, a gyerekekkel külön foglalkozás is folyik a szomszédos teremben, így kisgyermekes szülők is bekapcsolódhatnak a csoport munkájába. A Testvérek jóvoltából lehetőségünk van részt venni közös zarándoklatokon.További célunk még a karcagi és esztergomi laikus maristákkal való szorosabb kapcsolatfelvétel és tapasztalatcsere, kirándulások szervezése is.

Facebookos oldalunk: https://www.facebook.com/Gy%C3%BCM%C3%B6LCS-Gy%C5%91ri-Marista-Laikus-Csoport-oldala-642974755805657/

Gyümölcs csoport

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .