A Szent Pál Marista Általános iskola és a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend 2016. december 10-én szombaton zarándoklatot szervezett a békéért.

A gyülekezés a berekfürdő Szent László Plébánián volt. A zarándoklat Gulyás Zsolt plébános áldásával 13 órakor indult útnak Berekfürdőből a Karcagi Városháza elé. Megemlékeztetünk az ártatlan emberek százezereitől, akiket tragikus háborúban mészároltak le, majd imádkoztunk a békéért, az igazságosságért.

Félúton a közel harminc fős menet imádkozott a békéért és dalokkal emlékezett a szíriai, iraki, líbiai, egyiptomi háború áldozataira.

Négy óra gyaloglás után a zarándokoló menet megérkezett a Karcag város főterére, ahol a záró ima hangzott el. Felcsendült a “Békesség földön az embernek” című dal.

Reméljük, már hagyományként minden évben megrendezésre kerülő zarándoklatunkat sokan fogják látogatni. Egyre többen zárják a szívükbe kezdeményezésünket és csatlakoznak a béke menethez.

Adventi zarándoklat a Békeért

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .