névtelen2Merre nézünk mi, katolikusok, amikor a háború drámáját és annak következményeit látjuk, az emigrációt és a száműzetést? Az együttérzés egy emberi tulajdonság, ami emberivé tesz bennünket. Hol van az emberségünk?

Ferenc Pápa, 2013 július 8.

Egy olyan társadalommá váltunk, amely elfelejtette azt, hogy milyen a sírás és a szenvedés: a közömbösség globalizációját.  

Ferenc Pápa üzenete a bevándorlásról világos: Nem falakat, hanem hidakat kell építeni. Nem becsukni kell az ajtókat, hanem kinyitni azokat. Ezért kérte azt, hogy minden parókia fogadjon be egy menekült családot. Miért kell Nemmel válaszolni Brüsszelnek a menekültek drámájára?

Ferenc Pápa, 2014. november 25.

Kedves Európai Parlamenti Képviselők! Elérkezett a pillanat, hogy együtt megalkossuk azt az Európát, ami nem a gazdaság körül forog, hanem az emberi szentség és az elidegeníthetetlen értékek körül.

news_37152015-ben, több mint egy millió ember érkezett tengeren keresztül Európa partjaira. Szíriaiak, irakiak és afgánok, akik javarészt a bombák vagy az Iszlám Állam elől menekültek. 2016 év elejétől már több mint 140.000-en érkeztek Európába. Olyan emberek, akikről Európa úgy döntött, hogy nem fogadja be, hanem bezárja előttük kapuit, mellőzve azokat az elveket, amelyek a II. világháború után születtek meg.

Európa, Magyarország: Hol vannak a keresztény gyökereink?

Ferenc Pápa, 2016. március 16.

Ott vannak a határon, mert sok ajtó és szív van zárva. A mostani bevándorlók nyílt ég alatt szenvednek, étel nélkül, nem léphetik át a határt, úgy érzik, hogy nem fogadják be őket. És hozzátette: Szeretném látni, ahogy a nemzetek, azok vezetőik megnyitják szívüket és az ajtókat.

Hol vannak keresztény gyökereink?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .