Családias hangulat, jókedv, meghitt imádságok. Ezzel a három szóval jellemezhetnénk idei marista zarándoklatunkat. Úti célunk Mátraverebély-Szentkút, a szent forrás mellé épült kegyhely, melyet Szűz Mária kegyeibe ajánlottak.

Június 4-én délelőtt, Hatvan városában találkoztunk „A Mi Házunk” Marista Közösségi Ház, illetve a Szent Pál Marista Általános Iskola pedagógusai, munkatársai, önkéntesei és a Marista testvérek. A városnézést, kastélylátogatást, fagylaltozást követően együtt indultunk Garáb községbe, ahol Jaume testvér vezetésével együtt imádkoztunk és énekeltünk. A hosszabb táv gyaloglói 17 km-t, míg a rövidebb úton túrázók 3,5 km-es zarándokutat tettek meg Mátraverebély-Szentkútig. A Jóisten kisért minket az úton, s írom ezt azért, mert csak az utolsó zarándok beérkezése után eredt el az özönvízszerű eső.

A baráti estén, gazdagon terített asztal várt mindenkit, melyen karcagi és esztergomi finomságok sorakoztak. Vacsora után Jordi testvér levetítette a nap során készült fotókat, majd a kevésbé fáradt zarándokok Péter testvérrel játszhattak különféle játékokat.

A vasárnap a pihenésről, az elcsendesedésről és az együtt gondolkodásról szólt. Délelőtt Szentmisén vettünk részt, majd maradt idő apró szuvenírek beszerzésére, rövid sétákra. Még ebéd előtt közösen gondolkodtunk a marista zarándoklatokról, a rend 200 éves évfordulójáról, Marcellin tanításáról és egyéb fontos témákról.

Ebédre Misi testvér nagyon finom sülteket készített. Hazaindulás előtt még közösen imádkoztunk és énekeltünk a külső oltárnál, majd öleléssel búcsúztunk, kívánva egymásnak erőt, kitartást és a jóisten áldását a további munkánkhoz.

Ezúton mondunk köszönetet a Marista testvéreknek a szervezésért, az együtt töltött szép napokért.

Marista zarándoklat Szentkútra

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .