Esztergom-Zsámbék

A Mi Házunk Marista közösségi ház gyermekei, és a zsámbéki Boldog Gertrúd Központ tanulói közös kiránduláson vettek részt.  A budapesti Aquawordben voltunk fürödni, ahol minden gyerek nagyon jól szórakozott,hisz nagyon sokan még nem jártak ebben az élményfürdőben. A programot az Egyházi Szociálpedagógiai Hálózat segítségével tudtuk megvalósítani. Ez a nap nagyon sok gyermeknek szerzett felejthetetlen napot. A képek is mutatják, hogy nagyon jó hangulatban telt az idő. A nap végén minden gyermek kicsit fáradtan, de  felejthetetlen élményekkel tért haza.

  http://www.amihazunk.hu/wp-content/uploads/2016/04/20160421_142334-1024x576.jpg

Karcag-Arló-Gyöngyösoroszi

A karcagi Tanulói Ifjúsági Pont (T.I.P.) diákjaival 2016. április 23-án Tiszafüreden vettünk részt egy regionális találkozón Arló és Gyöngyösoroszi tanodásaival együtt. A strandon lévő rendezvénytéren volt a gyülekező. Az ott lévő színpadon mind a három intézmény számára volt lehetőség a bemutatkozásra. Az arlóiak a helyi tánciskolában tanult modern tánckoreográfiáikat mutatták be, majd a Gyöngyösorosziból érkező gyerekektől egy szívhez szóló, embertársi szeretetet bemutató prózai előadást láthattunk. Tőlünk három lány tradicionális cigány táncot mutatott be, hatalmas sikerrel. A műsorok után focira, tánc tanulásra és ismerkedésre volt lehetőségük a gyerekeknek. Ezt követően egy nagy közös ebédre került sor. Miután megebédeltünk, elindultunk a gyerekek által várt Kalandszigetre. A megközelítése is a hely nevéhez hasonlóan kalandos, hiszen csónakkal lehet csak odajutni. Miután megkaptuk a biztonsági felszereléseket egy rövid balesetvédelmi és pályahasználati oktatás után nekivághattunk a pályáknak. A gyerekek nagyon élvezték a csúszást, mászást a fák között. Sajnos kevés volt az időnk arra, hogy minden helyszínt végigjárjunk. Olyan nagyszerű élmény volt ez a gyerekek számára, hogy alig várják, hogy visszatérjenek és még több játékot kipróbáljanak.

Kalandpark

ESZPH regionális találkozók

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .