A Marista evangelizációs misszióról szóló tartományi képzés Spanyolország után Franciaországba vitt bennünket 2016. április 25-től 29-ig. A L’Hermitagban már kedves ismerősökkel töltött tartalmas hét során megtapasztaltuk, hogy gyakran ki kell lépni a komfort zónánkból, feladni saját kényelmünket, hogy segíteni tudjunk az arra rászorulóknak. A bezárkózás helyett a nyitottság legyen jellemző ránk. Nyitottság gyermekeink felé, szüleik felé, problémáik felé. Éljünk diákjaink között valós jelenléttel!

Bemutattuk egymásnak az országainkban zajló pasztorális munkát, melynek  célja megtalálni mindenkinek a helyét a világban. Középpontjában a gyermek iránti figyelem, az evangelizáció, felfedezni Istent és a közösség áll. Ezáltal a hivatás belső valósággá válik, melynek dimenziói: az interioritás, az érzelmi gazdagság, közösségi érzés, szolidaritás és elköteleződés.

Túráinkon a valóságban is Marcellin útját jártuk: Rosey, Marhles, Fourviere, La Valla, Lyon. Őt követve segítsünk a mai Montagne fiúkon és lányokon! Aggodalmaskodjunk azokért is, akik vigasztalanok Jézus nélkül, közösség és hit nélkül. A Marista szellemiség által segíthetünk a ránk bízottaknak feltárni életük értelmét, keresni hitüket, általa pedig a boldogságot a mai világban. Álmodjunk együtt egy szebb, igazságosabb jövőt!

Köszönjük a lehetőséget az együtt gondolkodásra, tapasztalatcserére, feltöltődésre, és  hogy közös úton járhattunk…

Hiszünk Istenben, Máriában, hogy kísérni  fogja utunkat tovább.

Marcellin örökösei vagyunk

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .