2015.december 18-án iskolánkban kápolna szentelésére került sor. Nagyon fontos egy katolikus iskolában, hogy legyen egy olyan hely, ahol elcsendesedhetünk, és Isten felé fordulhatunk.
Egy ideje már kutattuk a pályázati lehetőségeket, kerestük azokat a forrásokat, melyek segítségével megvalósíthatjuk álmunkat. Egy külföldi pályázati lehetőség megnyerése után biztosítottá vált az anyagi fedezet a kápolna létrehozására. A nyári szünetben elvégeztük az átalakítási munkálatokat egy régi épületben, az ősz folyamán pedig megtörtént a kápolna teljes berendezése.
A kápolna átadására 2015. december 18-án került sor. Az ünnepélyes szentmise keretében Dr. Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel kápolnánkat, amely a Szeplőtelen Jó Anyánk kápolnája nevet kapta. A szertartáson Gulyás Zsolt plébános és iskolánk dolgozói vettek részt.
A kápolna falait Misi testvér akril festményei díszítik, melyek Máriát, Ceferinot, Marcellint és a kereszténység legfontosabb értékeit mutatják be.
Ezzel új élet kezdődött el iskolánkban.
A kápolna ajtaja mindig nyitva áll mindenki előtt!

A Szent Pál Marista Iskola kápolna szentelése

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .