Az újév első hittanóráján arról beszélgettünk a diákokkal, hogy mit várunk az új esztendőtől. Egy új év kezdete nagyon jó lehetőség arra, hogy elgondolkozzunk, mit tehetünk annak érdekében, hogy mostantól fogva jobb legyen az életünk. Milyen csodálatra méltó az, hogy tél van, azután tavasz, meg nyár, és újra tél. A földnek, a természetnek ez így pont jó. Úgy tűnik, mindig ugyanaz van. De ez nem igaz. Mi jobbá tehetjük az életünket, mindennapjainkat. Csak akarat és kitartás kell hozzá.

Minden felsős   diák levelet írt egy baráthoz. Ez a barát nem más, mint az újév. Ezért minden levél úgy kezdődik, hogy „Kedves 2016!” Jó volt olvasni a leveleket. Azonnal észre lehetett venni, milyen fontos a diákoknak a barátság, a család, a boldog és békés élet, a tanulás, a játék… stb.

Íme, egy kis ízelítő a sok-sok szép levélből. Néhány levélnek elolvashatjuk az egész tartalmát, s vannak olyanok, amelyekből egy-egy különleges részletet emeltem ki. A levelek különleges szépségét az adja, hogy spontán és gyorsan fogalmazott gondolatok, de éppen ezért is őszinték és életteljesek.

Misi testvér

Kedves 2016-os Barátom!

Remélem, jobb lesz veled, mint tavalyi 2015-ös barátommal. Szeretnék veled jobban megismerkedni. Ha a barátom vagy, akkor segíts nekem, hogy ebben az évben valamire jussak az életben, hogy jó szakmám legyen, amivel el tudok helyezkedni. De ehhez segíts nekem, hogy jól tanuljak! Segíts nekem, hogy kedvesebb legyek mással szemben, és hogy segítsek a rászorulóknak, ne csak nekem segítsenek mindig. Azokkal is, akik nem akarnak megváltozni, légy erőszakos, és törd meg a szív igáját, hogy lágy szívük legyen! Legyenek egymással kedvesek, ne flegmák, utálatosak, hazudósak stb. Kérlek ezért, 2016-os barátom, változtass meg sok embert, hogy ne legyenek ilyenek! És nekem is segíts!!! Köszi.

K.K.

Kedves 2016! Remélem, te is olyan leszel, mint 2015. Remélem, te is olyan boldog emlékekkel leszel tele. Szeretném, ha te is ugyanazokat a barátokat hagynád meg nekem, mint 2015. Remélem, te is tele vagy kalandokkal és titkokkal. Szeretném, ha a szerelmemet is meghagynád mellettem, úgy, mint a 2015-ös barátom. Tőled nagyon sok mindent várok. Ebben az évben ballagok. Szeretném, ha ezt tökéletessé tennéd. Hiszem, hogy te nem fogsz elvinni egy családtagomat sem. Szeretném, ha azt az időt, amit veled töltök, nagyon sok emlék, szeretet, boldogság töltené ki. Szeretném, ha a nyaramat te is tökéletessé tennéd. Nem szeretnék benned csalódni. Ha vége lesz a barátságunknak, büszke szeretnék rád lenni. Kedves 2016! Készen állok rád és a változásokra is. Nagyon vártalak, ne okozz csalódást!

Remélem, jót tartogatsz nekem, hisz 2015 is sok dolgot adott nekem.

Előre is köszönöm ezt az évet!

S.E.

resize_11Kedves 2016! Még nem ismerjük egymást, de remélem, jól megleszünk egymással. Mivel a 2015-ős barátommal egy kicsit rosszul történtek a dolgok, remélem, a 2016-os év jobb lesz. Remélem, jóra tervezed a sorsomat. Jó lenne, ha megadnád azt, amit a 2015-ös nem tudott. Szeretnék tőled jó tanulmányi eredményeket, azt, hogy felvegyenek abba az iskolába, amelyikbe én szeretnék menni. Ezúttal legyek szerencsésebb mindenben, és ne tartsanak haragot irántam semmiben!

Jó lenne, ha minél hamarabb elhoznád a ballagást. Köszönöm, hogy meghallgattál 2016, jó volt veled beszélgetni.

  1. Sz.

Kedves 2016-os Barátom!

Remélem, te jobb barátom leszel, mint a 2015-ös volt. Igaz, hogy voltak szép és csodálatos emlékeim, de nagyon sok olyan volt, ami nekem rossz volt. Hiszem, hogy 2015-ben, amiben sok rossz emlék és hibás dolog volt, azon most 2016-ban tudnék változtatni. Ezért, 2016-os barátom, megkérlek, hogy te segíts nekem ebben. A 2015-ös volt barátom már a múlté. Te pedig, 2016-os évem, egy felejthetetlen évem legyél! S abban, hogy felejthetetlen legyél, csak te tudsz nekem segíteni. Tudod, 2016-os barátom, a barátok meghallgatják egymás gondjait és kívánságait. A barát mindenben segít. A barát akkor is veled van, mikor más nem. A barát a kezedet fogja, s a szívedet gyógyítja.

S.Sz.

Remélem, hogy segítesz a pályaválasztásban, hogy jó szakmát válasszak és tanulhassak. Remélem, hogy jobban leszünk. Remélem, hogy segítesz, hogy többet tanuljak, hogy jó legyen a félévi jegyem, mert a pályaválasztáshoz az kell, hogy jó szakmát tanuljak…

S.A.

resize_75Az előző évem nagyon szép volt – köszönöm szépen neked. Remélem, még sok ilyen évvel ajándékozol meg engem. Sok jó pillanatot szereztél nekem, de voltak rosszak is, amiben az volt a jó, hogy lehetett tanulni belőle. Idén valami jó tettel szeretnélek megajándékozni téged, hisz olyan jó voltál hozzám.

K.A.

Az előző év egy kicsit szomorú volt. De azt remélem, hogy te vidámabb és jókedvű leszel. Együtt elmehetnénk horgászni vagy kirándulni. Jobban meg szeretnélek ismerni, ezért találkozzunk gyakrabban! Sok jót remélek. Sok-sok szeretettel:

N.L.

2015 volt idáig a legeslegjobb évem. A legjobb barátaimnak is az volt. Főleg a nyárra gondolok. Mentünk fürdőbe, ide-oda. Nagyon sokáig voltunk kint: 10-11 óráig. 2015-től mindent megkaptam, remélem, tőled is megkapok mindent. A 2016-os év nem jól indult, de remélem, hogy jobb lesz. 2016-ban megfogadtam, hogy több időt fogok tölteni az öcsémmel. Remélem, be fogom tartani…

K.I.

Szerintem nem kell tőle (az újévtől) megijedni, mert jó lesz és érdekes. És ebben az évben nagyon boldog legyek, és a családom is!

F.K.

Azt szeretném, hogy minden jobban sikerüljön, és a tanulási eredményem is sokkal jobb legyen. Az év legyen örömmel teli… Az az álmom, hogy mindenkivel kijöjjek. A családom boldog és szerencsés legyen, és büszkék legyenek rám!

U.K.

Szeretném, hogy ez az évem nagyon szép legyen, tele boldogsággal, sok szeretettel és vidámsággal, meglepetéssel. Azt akarom, hogy mindenki kedves és nagyon boldog legyen ebben a 2016-os évben. Köszönöm szépen.

T.K.

Akár te lehetsz a legrosszabb vagy a legjobb évem, de legyél inkább a legjobb. Váltsd valóra az álmaimat! Remélem, nem csalódom benned. Ha rossz akarsz lenni, legyél rossz, úgy is csak 365 napig foglak elviselni.

K.Á.

Szeretném, ha jó meglepetések, élmények várnának. Kérlek, gyorsan fusd át a telet, és legyen újra nyár. Szeretnék úgy emlékezni rád, mint életem legjobb évére. Ne okozz csalódást! Kösd fel a gatyád, 2016, ha le akarod győzni 2015-öt! Szeretném, ha megismerhetnék új embereket az év során, és szeretnék új helyekre eljutni: kirándulni, táborozni különleges vidékeken. Jó lenne, ha a családomat és a szeretteimet nem érné fájdalom, betegség, bánat. Na, sok szerencsét, 2016! Számítok rád.

B.É.

A múlt évben rosszul tanultam, és ebben az évben jobban rá akarok húzni, hogy jó tanuló lehessek, és jó évet tudjak lezárni. És harcolni fogok a jó tanulmányimért, hogy ne kelljen sokat szenvednem, ha rossz jegyet kapok. Úgy igyekezzek, hogy ki tudjam javítani őket, mert akkor nem is leszek jó semmiben, ha nem gyakorolok.

O.B.

resize_052016! Legyenek benned élvezetes kalandok! Békesség, boldogság és vidámság, mert ez nekem nagyon sokat jelent. Az a rossz, hogyha veszekednek. És az nagyon sokat jelentene, hogyha boldogok, békések, vidámabbak lennének a gyerekek és az emberek.

S.R.

Kedves 2016! Én azt kérem tőled, hogy legyen boldog a családom, és még sok mást. A 2015-össel nagyon jó volt. Azt akarom, hogy veled is jó legyen. Vajon jó lesz? Nem tudom. Eddig ebben a pár napban jó volt. Azt szeretném kérni tőled, hogy légy jó barátom, mert nagyon szeretnék a barátod lenni. És azt szeretném, ha meggyógyulna a testvérem. Én nagyon szeretem a 2015-öst, mert jó barátom volt. Azért kérem tőled, hogy legyen boldog a családom, mert szeretem őket.

V.K.

Én azt szeretném 2016-ban, hogy boldog legyen a családom, és tisztességben éljenek. Ha felnövök, szép életem legyen, valóra váltsam az álmaim. Például én szeretnék focista lenni. Azért szeretném, mert már vagy két éve nézem a focit, sok mindent tudok róla. Ha elmegyek ebből az iskolából, akkor az új iskolában nagyon szépen akarok tanulni, hogy anya, apa megdicsérjenek. Ha nagyobb leszek, én azt szeretném, hogy át utaznám a földet, és még azt szeretném, hogy sok jó barátom legyen.

T.K.

Kedves 2016-os Barátom!

Szia, hogy vagy? Remélem, te is oly jó év leszel, mint a többi. Szeretném, ha a mostani születésnapom, ami most vasárnap lesz, nagyon jó lenne. Segíts, hogy a barátnőimnek jó barátja legyek, ne veszekedjünk. Segíts, hogy jól tanuljak az iskolában, hogy büszke legyen rám az anyukám, apukám. Segíts, hogy oda figyeljek, szorgalmas legyek és segítőkész. Szeretettel:

K.A.

Kedves 2016-os Barátom! Legyél kedves velem, mint 2015. Sokat játszottunk, nevetgéltünk. De mára új év van. Sokat akarok játszani, nevetni, többet együtt lenni a családommal. Sokan újévi fogadalmat tesznek, de nem tartják be, mert nem tudnak lemondani valamiről…

V.S.

Az újesztendő alkalmából

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .