Iskolánk egyik legszebb hagyománya az Élő Betlehem

Ebben az évben diákjaink interaktív módon mutatták be Jézus születéstörténetét. A jelmezeket, díszleteket a Mária Iskolatestvérek és a nevelők együtt készítették. A tanulók nagy izgalommal és lelkesedéssel tanulták szerepüket, készültek a bemutatóra. Az osztályok betanított szereplői egy-egy csoportban egymás után vezették végig az érkező vendégeket a különböző helyszíneken. A „Betlehemhez vezető utat” kövekkel, stilizált városképpel szimbolizáltuk. A pásztorok igazi tűz mellett melegedve, a karámban szelíd kis bárányokkal várták Máriát és Józsefet. A vendégcsoportok gyertyagyújtással, közös énekléssel, aktív szerepléssel kapcsolódhattak be a jelenetekbe. Üzenetet, jókívánságot írhattak a Szent Családnak, melyet a jászol mellé helyeztek el. A karácsonyi vásárban a nevelők által készített kézműves díszekből vásárolhattak, mellyel

Szívből reméljük, hogy tanulóinknak és látogatóinknak sikerült átélniük az igazi karácsonyi örömöt és kellemes élmény szerezniük.

Élő betlehem Karcagon

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .