2015 júliusától – 2016 júliusáig

Lyon051816.július 23-án, egy csapat fiatal lelkes pap felszentelése másnapján fölment a lyoni Fourvière-i Bazilika szentélyébe.

A Szűzanyánk lábánál, ígéretet tettek arra, hogy megalapítják a Mária Társaságot.
2016-ban ünnepeljük majd ennek az ígéretnek a 200. évfordulóját. Éppen ezért a második évben, 2015 júliusától 2016 júliusáig a Fourvière-i ikon fog vezetni bennünket.

A kezdetektől fogva az első maristák a Mária Társaságot olyannak tervezték mint egy különböző ágakkal rendelkező nagy fát: szerzetespapok, szerzetestestvérek, nővérek és világiak ágaival.

Ebben az időben a terv nem kapta meg az Egyház elismerését; talán a történelmi helyzet akkor még nem érett meg erre.

A mai körülmények teljesen mások. Hálás szívvel tapasztaljuk, hogy a Szentlélek felvirágoztatta körülöttünk a marista laikus hivatást. Több ezer laikus nő és férfi szerte az egész világon úgy érzi, hogy Mária módján szeretné megélni az Evangéliumot, Champagnat atya és az első testvérek példáját követve.icones_2015-16

A Mária Társaság eredete arra emlékeztet bennünket, hogy mi, szerzetesek és laikusok, együtt dolgozunk ugyanabban a misszióban, hogy életmódunk által bemutassuk az Egyház Mária arcát és tovább építsük az Egyházat.

A legutóbbi Általános Káptalan egy újfajta, a testvérek és a laikusok közötti kapcsolatra hív minket, hogy jobban megfeleljünk az inspiráló küldetésnek, mellyel az Egyház megbíz bennünket.

Az Általános Káptalan kijelentette: Marista jövőnket abban látjuk, hogy egy közösségben élünk Champagnat atya karizmájában, a Szentlélek kreativitására nyitott szívvel, aki olyan utakra vezet bennünket, melyeket talán eddig nem is képzeltünk.

Fourviere év

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .