2015. június 7-én és 8-án, az immár minden évben hagyományossá vált zarándokúton vettek részt a Szent Pál Marista Általános Iskola és az esztergomi Mi Házunk dolgozói a Marista testvérek jóvoltából.

Szombaton Szécsénybe látogattunk el, ahol megtekintettük a gyönyörű Ferences templomot és kolostort. A városnézés után 3 és 15 km-es túra után jutottunk el Mátraverebély-Szentkútra, Magyarország Nemzeti Kegyhelyére, az ország leglátogatottabb zarándokhelyére. A hosszú zarándoklat fáradalmait az újonnan felújított zarándokszálláson pihentük ki.

Másnap az Úrnapja, vagyis az Úr Testének és Vérének csodálatos ünnepe köszöntött ránk. A szintén felújított kegyhely oltárán tartott Szent Misén vehettünk részt. Az Úrnapja alkalmából a pappal és az Oltáriszentséggel négy virágokkal feldíszített oltárt jártunk végig.

A két napon igazi csapatépítő, nyugalmas beszélgetéseket folytattunk egymással, és közös imákkal fordultunk egymás felé szeretettel. Köszönet érte a Marista testvéreknek!

 Karcag, 2015. június 08.

Vajóné Kajtácsi Edit

Szentkút06 Szentkút01 Szentkút02 Szentkút03 Szentkút04 Szentkút05

Zarándokút Szentkútra

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .