Nemzetiségi roma nap

Vácziné Sándorné Ilona szervezésében részt vettünk  a nemzeti roma napon, mely 2018. február 15.-én 15 órakkor vette kezdetét.

Rózsa Ibolya beszélt a cigányság nehézségeiről, kialakult a témából egy csoportos beszélgetés, ahol bárki kérdezhetett. Felkértük Pau testvért, a fenntartónkat, hogy pár szóban ismertesse iskolánkat és tanodánkat. A résztvevők közt jelen volt a rákkutató Varga József édesanyja is, aki szintén elmesélte, hogy milyen nehézségekkel kellett szembe néznie Józsinak ahhoz, hogy kitörjön onnan, ahonnan indult. Emellet volt szó a cigányok babonáiról, szokásairól is..

Azt követően Seres Erzsike és Seres Szilvike bemutattak egy ppt-t arról, hogy milyen környéken és körülmények közt élnek az északi telepen. A cigány kúltúra kapcsán előadtak egy cigány táncot, melyet nagy örömmel fogadtak és hatalmas tapssal köszönték meg a bemutatót.

Ezt követően Farkas Sanyi és Misi testvér gitár kíséretében éneklésre buzdította a közönséget, nagyon jó hangulatot teremtve ezzel.

Bemutatkozás után cigányok receptje alapján tyúkos káposztát főztek, amit közösen elfogyasztottunk.

bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .