Most február 17-én Hamvazószerdával kezdődik a Nagyböjt, amely Virágvásárnapig, 40 napig tart. A Nagyböjt a hit, remény és szeretet megújításának az ideje.

Ezért az Egyház meghív minket böjtöt tartani, imádkozni és alamizsnát adni ahhoz, hogy jobban felkészüljünk a Nagyhétre. De hogyan tehetnénk ezt?

Mi Marista testvérek felajánlunk különböző segédanyagokat, amelyek végig kísérnek a Nagyhéthez vezető úton: ötleteket a nagyböjti imádsághoz, böjtöléshez és alamizsnához, egy on-line lelkigyakorlatot, valamint keresztútakat és más imádságokat is találhatsz benne.

Ferenc pápa 2021-es nagyböjti üzenete ezt az imádságot javasolja: „Mária, Üdvözítőnk Anyja, aki hűséges vagy a kereszt tövében és az Egyház szívében, segíts minket törődő jelenléteddel, és a Feltámadott áldása kísérjen minket utunkon a húsvéti fény felé”.

Reméljük, hogy ez a segédanyag hasznos és lelkesítő lesz számodra.

Áldott Nagyböjtöt kívánunk!
Infografika a Nagyböjtről8 ÖTLET A NAGYBÖJTI LEMONDÁSOKHOZ

Nagyböjt a böjtölés, aszkézis időszaka. Az Egyház előírja, hogy hogyan kell böjtölni, de nemcsak az étkezés terén lehet böjtölni. Sok mindenről lemondhatsz, ami nem fontos vagy nem segít neked. Itt olvashatsz 8 kreatív ötletet a böjtöléshez.8 ÖTLET A NAGYBÖJTI JÓTÉKONYKODÁSHOZ
A Nagyböjt egyik pillére a jótékonyság. Különös figyelmet fordítunk a szegény emberekre. Az adakozás mellett itt találhatsz néhány ötlet, hogyan és mit tehetsz. Biztosan megtapasztalod majd, hogy jobb adni, mint kapni.8 ÖTLET A NAGYBÖJTI IMÁHOZ

A nagyböjt egyik pillére az imádság. Sok módon imádkozhatsz. Itt találsz 8 ötletet, melyek segíthetnek neked elmélyülni, találkozni Istennel.
NAGYBÖJT: LELKIUTAZÁS ISTEN FELÉ

Online nagyböjti lelkigyakorlat.Ferenc pápa üzenete 2021 nagyböjtjéreKERESZTÚT: És én, Uram?A KERESZTÚTONMÁRIA KERESZTÚTJAKERESZTÚT GYŰJTEMÉNYKÉPES KERESZTÚTKÖNYÖRGŐ LITÁNIA JÁRVÁNY IDEJÉN