Mi az Ifjúsági Nagyhét?

Whatsapp
Az ifjúsági Nagyhét egy Egyházi mozgalom, ahol Nagyhéten összegyűlnek a fiatalok azzal a céllal, hogy imádkozzanak, elmélkedjenek és részt vegyenek különböző foglalkozások a Krisztus szenvedése és feltámadása körül. Mindig kereset a fiatalok lelkisége növekedése.

A Taizé mozgalomból származik az Ifjúsági Nagyhét. A Taizé mozgalom 1960-ban született, az első Ifjúsági Nagyhét 1970-ben volt Spanyolországban. Kezdetben a Maristák és a Szaléziak szervezésében indultak ilyen  ifjúsági lelkigyakorlatok, mindkettő Katalóniában kezdődőt.

A Marista testvérek által szervezett első Ifjúsági Nagyhét 1973-ban volt. Jelenleg az egész világon szerveznek ilyen alkalmakat: Spanyolországban, Argentínában, Brazíliában, Ausztráliában, Libanonban, Mexikóban, stb.

Az Ifjúsági Nagyhetet másodszor szervezik meg itt, Magyarországon azzal a céllal, hogy összehívják a magyar katolikus fiatalokat, hogy közösségben, együtt jobban átérezhessük, megérthessük a nagyhét lényegét. Mindinkább elmélyülhessünk Krisztus szenvedésében, halálában és feltámadásában.