GYIK

Miért hozzam magammal a hangszeremet?

A nagyheti szertartások során nagyon fontos a liturgia, azon belül pedig jelentős szerepe van a zenének. Szeretnénk, hogy ne csak nézőként vegyél részt a szentmisén, hanem aktív, tevékeny részese légy. Szeretnénk a Te számodra is lehetőséget biztosítani, hogy hozzájárulhass ahhoz, hogy szép és lélekemelő pillanatokat élhessünk át a Nagyhét során. Ezért, ha úgy gondolod, hogy szépen tudsz zenélni, bátran hozd magaddal a hangszeredet, hogy ott megalakíthassuk a mi kis zenekarunkat.

Koedukált?

A mindennapi életet is együtt éljük, ezért nem látjuk értelmét, hogy külön tartsuk a lelkigyakorlatot lányoknak és fiúknak. Természetesen a kollégiumban külön szobában lesznek elszállásolva a lányok és a fiúk.

Ha nem nagyon járok templomba is mehetek?

Mindenki jöhet, aki keres valamit az életben, akinek kérdése van a hitről, vagy akinek élő hite van. Jézus mindenkit befogadott, ezért nem csak a nagyon vallásos fiataloknak szól.

Miért jó nagyhéten lelkigyakorlatra menni?

A Nagyhét a legfontosabb katolikus ünnepre való készület az Egyházban. Nekünk, keresztényeknek nem csak szabadságról és különleges szertartásokról, vagy szokásokról szól a Nagyhét. A Húsvétra most felkészítheted lelkedet, testedet, erre kínál lehetőséget ez az alkalom.

Csak és kizárólag fiatalok leszünk?

Ifjúsági Nagyhétről van szó. Mindenki jöhet, aki fiatalnak érzi magát (ha elmúlt 17 éves). De elsősorban a fiatalokat hívjunk és várjuk.

Tényleg segíteni kell a takarításban és mosogatásban?

Mivel családias hangulatot szeretnénk teremteni a “nem szép” feladatok is oda tartoznak. Ezért kell a mindennapi munkában részt venni. Ott nem lesz a takarító néni 🙂

Mennyit kell fizetni és mit tartalmaz az ár?

A költség 5.000 Ft, amit az érkezéskor kell fizetni. A szállást ingyen adja a kollégium. Az árba beletartozik az étkezés, valamint a programokhoz szükséges dolgok. Az útiköltséget az ár nem tartalmazza.

 

Nem kaptál itt választ a kérdésedre? Írj nekünk emailt! maristatestverek@gmail.com