Nagyszombat

A nagyszombat legfontosabb eseménye a Mária-ima. Ebben az imában Szűz Máriának, Jézus anyjának szemszögéből láthatjuk az eseményeket Jézus keresztrefeszítésétől a feltámadásáig. Láthatjuk Mária fájdalmát, az anyai szeretetét illetve a kitartását. Minden egyes kiragadott jelenethez kérdések kapcsolódnak, amiket kiscsoportokban vitatunk meg.
A délutáni szabad időben néhányan a szlovák határ felé vesszük az irányt. Átlépve a határon találkozunk néhány különbséggel, de a lépten-nyomon felhangzó magyar szó bizonyítja, hogy továbbra is magyarlakta területen járunk.
Visszatérve néhány rövidfilm alapján osztozunk, a filmek fő témái a szeretet, illetve a közösség ereje. Ezután felkészülünk a húsvéti vigíliára, majd az előző napi Passiójátékról szólunk még néhány szót.
A húsvéti vigília 22 órakor kezdődik. Ezúttal sem hiányoznak a formabontó mozzanatok, de mostanra ehhez már mindenki hozzászokott.
Éjfél után egyfajta búcsúbulit rendeznek nekünk a Marista Testvérek. Eddig is tudtuk róluk, hogy közvetlenek, és rugalmasak, de a hangulat most minden várakozást felülmúl. Ráadásul Laci Atya is velünk van, aki mindenben partner. Az együtt töltött idő alatt kapunk valamit abból a mediterrán életérzésből, ami nálunk szinte ismeretlen.
szombat1 szombat2 szombat3 szombat4 szombat5 szombat6

Comments are closed.