Nagypéntek

Nagypéntek… Már senki nem téved el a zegzugos folyosókon. Első utunk a kápolnába vezet, hogy közös imával kezdjük a napot. Lassacskán a névcédulák sem kellenek, mert már ismerjük egymást.

Az első kiscsoportos beszélgetés alkalmat ad arra. hogy megnyíljunk egymás előtt, és megosszuk egymással életünk nagy ellentmondásait.

A keresztútra együtt indulunk. A kereszt kézről-kézre jár. A jeges szél átjárja minden porcikánkat. Csak valami csodának köszönhető, hogy  Misi testvér ujjai nem fagynak oda a gitár húrjaihoz J.

A délutáni csoportos beszélgetés során bűneinket, kételyeinket Jézus keresztfájához visszük. Szöget és kalapácsot ragadunk, hogy mindent felszegezzünk erre az egyre súlyosodó keresztre.

A nagypénteki szertartáson a hívek szeretettel fogadják passiójátékunkat, már nem újdonság jelenlétünk. Velünk együtt énekelnek. Csak a sekrestyés kap néha a szívéhez, ha valami mégsem a megszokott rendben zajlik.

Az estét a kápolnában fejezzük be csendes imádkozással a kereszt mellett, ki-ki a maga módján.

Köszönjük Laci atyának a gyónásban ránk szánt tartalmas időt! A fiataloknak és Misi testvérnek a csodálatos furulyaszót és gitárzenét!

SVO.

keresztút2 keresztút

Több kép a https://www.facebook.com/nagyhet/photos_stream található.

Comments are closed.