A Marista evangelizációs misszióról szóló tartományi képzés Spanyolország után Franciaországba vitt bennünket 2016. április 25-től 29-ig. A L’Hermitagban már kedves ismerősökkel töltött tartalmas hét során megtapasztaltuk, hogy gyakran ki kell lépni a komfort zónánkból, feladni saját kényelmünket, hogy segíteni tudjunk az arra rászorulóknak. A bezárkózás helyett a nyitottság legyen jellemző ránk. Nyitottság gyermekeink felé, szüleik felé, problémáik felé. Éljünk diákjaink között valós jelenléttel!

Bemutattuk egymásnak az országainkban zajló pasztorális munkát, melynek  célja megtalálni mindenkinek a helyét a világban. Középpontjában a gyermek iránti figyelem, az evangelizáció, felfedezni Istent és a közösség áll. Ezáltal a hivatás belső valósággá válik, melynek dimenziói: az interioritás, az érzelmi gazdagság, közösségi érzés, szolidaritás és elköteleződés.

Túráinkon a valóságban is Marcellin útját jártuk: Rosey, Marhles, Fourviere, La Valla, Lyon. Őt követve segítsünk a mai Montagne fiúkon és lányokon! Aggodalmaskodjunk azokért is, akik vigasztalanok Jézus nélkül, közösség és hit nélkül. A Marista szellemiség által segíthetünk a ránk bízottaknak feltárni életük értelmét, keresni hitüket, általa pedig a boldogságot a mai világban. Álmodjunk együtt egy szebb, igazságosabb jövőt!

Köszönjük a lehetőséget az együtt gondolkodásra, tapasztalatcserére, feltöltődésre, és  hogy közös úton járhattunk…

Hiszünk Istenben, Máriában, hogy kísérni  fogja utunkat tovább.

Marcellin örökösei vagyunk

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..